lassinpalsta

Minimipalkka

Minimipalkka.
En tiedä mikä on Li Anderssonin taka-ajatus minimipalkka asiassa eikä paljon kiinnostakaan, heillehän köyhät ja vähävaraiset on elinehto.
Sen verran voisi, ammattiliittoja ja yleensä vasemmistoa potkia sääreen että tehdään toimiva minimipalkkalaki, esimerkiksi niin että minimi on 12€/tunti ja sentinkään alle maksetun sanktio olisi vuoden palkka ilman minkäänlaisia neuvotteluja.
On käsittämätöntä että "sivistyneessä" maassa saa pitää muutaman euron tuntipalkalla ihmisiä töissä, ja väenväkisin nostaa vasemmiston kannatusta.
Jos palkka on korkeampi se vain on laskutettava eteenpäin ja sillä siisti, jos esimerkiksi siivous lasku nousee eikä ole varaa maksaa pitää siivota itse tai tukehtua paskaan.
Vienti tavarat tehdään koneilla, tai jos ihmiset tekee ne ei ainakaan minimipalkalla niitä tee eli minimipalkka ei vaikuta juuri ollenkaan vientikauppaan.
Yli 40 vuoden yrittäjäkokemuksella voin sanoa että ainakin pienemmissä yrityksissä, jos yrityksellä yhteisöveron jälkeen on rahaa lisätyövoiman palkkaamiseen ja investointeihin yrittäjä kyllä tekee niin, jos tarvitsee työvoimaa, jos palkkaa ihmisiä töihin vain sen takia että saa tukia ja avustuksia ei ole kauan yrittäjä.
Vaikka työpaikkoja pystyttäisiin luomaan lisää ja palkkoja alentamalla se ei auta nykyiseen taloudelliseen tilanteeseen koska verotus, tuet ja avustukset ym. on nostaneet Suomen hintatason niin korkeaksi ettei tavaroita ja tuotteita saada kaupaksi muihin maihin.
Palkkojen pienentämisessä on exponentiaalinen vaara kehitykselle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Noinhan se on ja orastavaa kasvua haikaileville tilastokeskuksen tietoa.

Maaliskuun 2016 lopussa nettovarallisuusasema oli 0,5 miljardia euroa negatiivinen Saamiset laskivat huhti-kesäkuussa 16,1 miljardia euroa ja velat 20,7 miljardia euroa. Sektoritasolla nettovarallisuusasemaa tarkasteltaessa sijoitusrahastojen, sosiaaliturvarahastojen sekä kotitalouksien ulkomaiset saamiset olivat suuremmat kuin velat. Yrityksillä, rahalaitoksilla, valtiolla ja kunnilla oli ulkomailta enemmän velkaa kuin saamisia.

Jos ulostuloilla haetaan uusia ääniä niin puhuminen minimipalkasta kannattaa enemmän kuin totuuden kertominen.

Toimituksen poiminnat