lassinpalsta

innovaatio

Innovaatio.
Aikoinaan ei hyvin kauan sitten minulle soitettiin että kurssilta puuttuu yksi henkilö että saadaan valtion tuet.
Kysymys kuului saako sinun nimen laittaa kurssille osallistujaksi.
Mikäpäs siinä sanoin, en tullut kysyneeksi mikä kurssi oli enkä tänäkään päivänä tiedä minkä kurssin olen käynyt, toivottavasti olen kuitenkin vähän viisaampi jostain.
Tämä alustuksena siihen kun on polkaistu melko lyhyellä ajalla pystyyn miljardi bisnes, viiden tähden oivallus oli se että se nimitettiin koulutukseksi koska siten saatiin mukaan lainsäädäntö, ammattiliittojen tuki ja verorahat, palkat ja muut kustannukset tietysti maksaa työnantaja.
Kova meteli nousi kolmen päivän työajan pidennyksestä, nyt kun työntekijöiden pitää olla pois töistä eli työajan lyhennystä on tullut useita viikkoja vuodessa ei kukaan puhu mitään.
Tässä bisneksessä oppimisella ei ole mitään tekemistä, tarkoitus on vain että saadaan olla töistä pois.
Sen todistaa kiistattomasti se että paikalla käyminen riittää, esimerkiksi vaikka yksi tunti samaa asiaa joka aamu.
Ja ennenkaikkea se että työnantajalta ei ole kysytty mitä koulutusta työntekijät tarvitsee vaan ne on määrätty norsunluutornista kehä kolmosen sisäpuolelta.
Työnantaja on kuitenkin paras asiantuntija siinä mitä koulutusta työntekijät tarvitsee ja varmasti kouluttaa jos on tarpeen.
Työllistäminen alkaa olla yksinäistä puuhaa eikä rahatkaan tahdo riittää palkan maksuun kun työntekijöitä näkee niin harvoin työpaikalla, lomien, koulutuksen lisäksi kuitenkin tulee sairaslomia ja muita poissaoloja.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat