lassinpalsta

Luonnon tuhoaminen

Ongelmajätteet.
Suomessa paukutellaan henkseleitä siitä miten hyvin meillä on ympäristöasiat, on puhdasta vettä j.n.e.
Kuitenkin myrkyllisiä ongelmajätteitä levitellään pitkin peltoja ja metsiä koska se on edullinen tapa päästä niistä eroon.
Sitä että ne sisältävät monenlaisia myrkkyjä ja säilyvät pohjavesissä kymmeniä jopa satoja vuosia ei otetä lainkaan huomioon.
Esimerkiksi ongelmajäte jossa on jonkun verran, tai kuvitellaan olevan, voiteluominaisuuksia jäljellä pannaan purkkiin ja pläjäytetään etiketti kylkeen ja voiteluaineeksi juuri sellaisiin kohteisiin josta se kaikki valuu maahan.
Koneellista puunkorjuuta on tehty Suomessa yli 50 vuotta jo yksinomaan siinä on maahan mennyt öljyjä jotka melkein kaikki on puhdistamattomia jäteöljyjä n.6 miljoonaa litraa joka vuosi eli yli 300 miljoonaa litraa.
Myös muut mineraaliöljyt tuhoaa luontoa jos ne valuvat maahan ja siitä pohjavesiin.
Lisäksi tulee maataloudessa käytetyt jäteöljyt jotka valuvat maahan ja öljyvahingot joiden määrästä tarkkaa tietoa ei ole
Määrät on niin suuria että sitä on vaikea ymmärtää varsinkin kun muutaman litran maahan kaatumisesta muualla tehdään iso numero.
Tämä käytäntö on lisännyt myös radikaalisti omatoimista ongelmajätteiden hävittämistä polttamalla ja voiteluaineena sekä mitä ihmeellisimmillä tavoilla.
Kun pohjavesien vaihtuvuus on keskimäärin 1400 vuotta voidaan puhua pohjavesien lopullisesta tuhoamisesta.
Tämä on mahdollista kun Suomessa sitä tekee valtion omistama yritys, lainsäädäntö on helppo laittaa mieleisekseen jos sitä yleensäkään otetaan huomioon, muualla "sivistyneissä" maissa jäteöljyt regeneroidaan eli erotellaan eri jakeet erilleen jonka jälkeen niille jokaiselle jakeelle on oma käyttötarkoituksensa, yhtenä myös puhdas perusöljy josta voi valmistaa uusia öljytuotteita.
Esimerkiksi Latviassa lainsäädännöllä estetään pohjavesien myrkyttämistä.
Myös ihmisille ja eläimille myrkylliset ongelmajätteet/jäteöljyt on vaarallisia, ne muuttaa terveitä soluja syöpäsoluiksi, pah- yhdisteillä on luotettava yhteys sydänsairauksiin, j.n.e.
Tuntuu peräti kummalliselta kun EU vaatii kinkkuja kuorittavaksi kinkun pinnassa mahdollisesti olevien pah-yhdisteiden takia ja miljoonia jopa satoja miljoonia litroja Suomessa saa laittaa luontoon aineita jotka sisältää k.o. Pah-yhdisteitä.
Toivottavasti muista maista myrkyllisten ongelmajätteiden tuontia Suomen metsiin ja pelloille ei lisätä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Haapavedellä on Perhekodin toimesta suoritettu ympäristökasvatusta huostassaoleville kärräyttämällä kahdeksanvuotta lampaiden ja vuohenpaskoja lampolan vieressä sijaitsevan pohjavedenottamon monttuun. Ei ympäristörikosta ole viranomaisten mukaan tapahtunut.
Ympäristöneuvos Tarja Haaranen kirjallisesti toteea ympäristöviranomaisten tehneen rikosilmoituksen poliisille. Poliisilaitoksen kirjallisen ilmoituksen mukaan, vain minä olen tehnyt rikosilmoituksen.
Syytettä ei ole tosin tullut perättömästä ilmiannosta,mutta toivottavasti tulee.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pohkeenvahvuiset koivut kasvavat lantakasojen päälle vain Haapavedellä, sillä ympäristösihteeri lausunnossaan toteaa,"Lantakasanpäälle kasvaneet ja kuivuneet koivut on kaadettu".

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Luulempa että lokapojat jatkaisivat toimintaa tänäkin päivänä jos laskutuksessa ei olisi ollut häikkää

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tätä olen ihmetellyt pienen ikäni, eikö voitaisi käyttää vaikka ruokaöljyä teräketjuöljynä?

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Kyllä myrkyttömiä kasviöljypohjaisia luontoon hajoavia vaihtoehtoja on, jopa kotimaisia.
Jätteiden hävittäminen tällä tavalla on edullista, se että niitä ei regeneroida on täysin vastuutonta.
Jos tämä ei ole ympäristörikos niin ei sitten mikään koska määräkin on suuri 150 x 40 tonnin rekka-autoa joka vuosi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kas kun ei vihreitä kiinnosta tämä aihe. Missä on Börje tai Ville Niinistö?

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Olen ollut tämän asian kanssa tekemisissä Ruotsissa 17 vuotta ja siellä asia on hoidettu metsäyhtiöiden toimesta.
Totean vain yleisesti että siellä ei ole pakkoa vaan se on hoidettu tyylikkäästi muuten ja se on ollut jo pitkään aivan luonnollinen asia että mineraaliöljyjä ei laiteta maahan, jäteöljyistä puhumattakaan.
Kyllähän me tiedetään että politiikassa on kaikki kaupan eli sulle mulle ja niin edelleen kun jäteöljyn levittäjä on sama kuin ympäristöministeriö on siihen melko mahdoton viranomaistenkin puuttua.
Sen sijaan metsäyhtiöt Suomessakin tämän voisi järjestää kuntoon saman tien.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Mainitsemallasi poliitikoille on tasaarvoinen avioliittolaki monta kertaa tärkeämpi kuin ihmisten ja luonnon myrkyttäminen.

Toimituksen poiminnat