lassinpalsta

Hulluja Suomalaisia

 

Hulluja Suomalaisia
Donal Duck kiinnostaa enemmän kuin Donald Trump koska emme tiedä onko sillä vaikutusta meihin ja jos on mitä se on.
Sen sijaan kiinnostavia kotimaan asioita on riittävästi.
Tänä aamuna tehtiin investointipäätös ja lupasin olla siinä mukana täysillä jos ei haeta yhteiskunnallista rahoitusta (tuet ja avustukset).
Olen sen verran vanha ja vanhanaikainen yrittäjä että yrityksen rahoitus pitää järjestää omalla ja lainarahoituksella enkä enää halua ruveta valtioyrittäjäksi ja luulempa että se toive on kaiken lisäksi molemminpuolinen.
Ennen investoinnin aloitusta pyritään selvittämään mahdollisimman tarkkaan mitä negatiivisia vaikutuksia sillä on että ei olla vastikkeettomen rahan jakotoiminnassa mukana.
Olen nimittäin harjoittanut esimerkillistä kiertotaloutta yli 25 vuotta ilman tukia ja avustuksia ja se on aiheuttanut sen että yhteiskunta tukee rahallisesti kilpailevaa yritystoimintaa, kilpailu on hyvä ja jopa välttämätöntä mutta jos valtio maksaa kulut kokonaan tai osittain ei ole reilua sitä kohtaan joka toimii omillaan, se ei ole kilpailua ollenkaan.
Tuntuu kornilta kun maksaa joka vuosi yrityksen kokoon nähden huimia summia veroja  ja niitä rahoja käytetään oman yritystoiminnan vaikeuttamiseen.
Yrittäjää voi avustaa muutenkin esimerkiksi verotuksen kautta jossa apu tulee siitä mitä on tehnyt eikä siitä mitä aikoo tehdä.
Kuitenkin niin että kokonaiskustannus on koko ajan näkyvissä kun se myöhemmin tulee maksettavaksi.
Myös harrastuksiin ei välttämättä tarvita valtion rahoja, joillekin varmaan tulee paha mieli kun totean että tehtiin esimerkiksi oma lentokenttä parin kaverin kanssa ilman tukia ja avustuksia, ikävä vain kun muutin paikkakunnalta pois harrastuspohja kävi niin kapeaksi että kiitotie on poistettu käytöstä.
Tämä kirjoitus ei ole valitus eikä kehuskelu vaan on kirjoitettu siksi että yrittäjäksi aikovat etenkin nuoret ajattelisivat että edellä olevista vaikeuksista huolimatta oikeata yritystoimintaa voi harjoittaa, vielä.
Ja myös miettisivät sitä että onko pitkässä juoksussa edullisempi olla valtioyrittäjä vai työtön varsinkin kun valtiovaltakin näyttää laittavan työttömät ja yrittäjät samaan nippuun. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juu sen lentokentän muistan minäkin. Tuki on saatanasta kun sen yleensä saa vielä pahin kilpailija. Tukia ei tarvita kuin hääkuvan takana. Muuten se kuva kaatuisi ja flyygeliin tulisi naarmuja.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Kirjoituksessani jäi korostamatta se että lentokenttä ei ollut mikään varakkaiden ihmisten harrastus
Alussa siinä oli useampi ihminen mukana töitä tehtiin paljon mutta me varsinaiset tekijät oltiin keskitason tai sen alapuolen palkalla olevia tavallisia kansalaisia.
Yrittäminen oli kirjoitukseni pääasia, nythän tuet ja avustukset menee konsulttitoimiston tai vastaavan kautta (konsultin määritelmä:konsultti tietää 49 tapaa rakastella mutta ei tunne yhtään naista), kaikki kunnia heidän tietämykselleen mutta tukien ja avustusten ensisijainen saaja on k.o. toimisto eli yritys tarvitaan usein vain sitä varten.
Suoraan tuet menee yleensä vain sellaisille yrityksille jotka eivät niitä tarvitsisi.
Sitten se koulutuksen ja kaiken maailman lappujen ja korttien hankkimisen varjolla työajan lyhentäminen, kun työntekijälle tulee vielä muutama sairasloma sitä näkee työpaikalla peräti harvoin.

Toimituksen poiminnat