lassinpalsta

Myrkytetyt ihmiset

Myrkytetyt ihmiset

Ilmastosta puhutaan paljon, ollaan eri mieltä lämpiääkö ilmasto ja jos lämpiää johtuuko se hiilestä vai hiili lämpiämisestä, ja hyvä että puhutaan.

On yksi asia kuitenkin mistä ei tarvitse kiistellä, ihmisten myrkyttäminen ja luonnon tuhoaminen, se on varmasti itse aiheutettua.

Se ei tule kuusta eikä muualtakaan avaruudesta, vaikka joskus tuntuukin että miltähän tähdeltä ne jonglööri insinöörit on tänne tulleet jotka täällä päätöksiä tekee.

Ihmisestä ei väliä, onko kyseessä maat, metsät, joet, järvet, meret ja maisemat pilataan surutta muutaman rahan ahneen ihmisen takia, eikä se taida aina olla edes laillistakaan.

Itse asiassa lainsäädäntöä on mutta valvontaa ei, edes suosituksia siitä että lakia tulisi noudattaa ja kuinka voisikaan kun näytetään esimerkkiä siitä miten purkuputket tehdään ennen kuin lupa on saatu.

Myrkylliset ongelmajätteet levitellään pitkin peltoja ja metsiä, sillä ei väliä että pohjavedet pilaantuu, järvet ja joet on niin dioksiinin ja muiden myrkkyjen saastuttamia että järvien ja jokien villi kaloja ei saisi syödä kuin harvoin, Itämeren kaloja mieluummin ei ollenkaan.

Niinsanotut luonnonystävät paukuttelee henkseleitä miten elämää suojellaan, hyvähän se on että liito-orava voi hyvin mutta edellyttääkö se että maapallolla kuolee joka vuosi jo ilman saasteisiin 7-8 miljoonaa ihmistä (WHO), vertailun vuoksi liikenteessä 1,3 miljoonaa, ja jo yksin laivojen hiukkaspäästöt aiheuttaa ainoastaan Itä-meren alueella 10 000 ihmisen ennenaikaisen kuoleman vuodessa (Lundin ammattikorkeakoulun tutkimus)..

Ilman laadun huonontuessa sydänsairaudet lisääntyy, lääkärit sanoo selvästi että pah-yhdisteillä on luotettava yhteys sydänsairauksiin.

Kaikkien tiedossa on että saasteet aiheuttaa monenlaisia sairauksia ja ennenaikaisia kuolemia, edes kansanedustajat ei voi olla siitä tietämättömiä.

Sotaan tai siihen verrattavien konfliktien aiheuttamista kuolemista kirjoitetaan sivutolkulla vaikka niitä on vain noin 1/20 osa saasteisiin kuolleista.

Osaisikohan kukaan sanoa miksi ihminen ja ihmisen hyvinvointi ei kiinnosta ketään.

Ihmisen huomioon ottamista ei ole se että susista yritetään tehdä kotieläimiä.

Tuet ja avustukset tuhoaa yhteiskunnan, hyvänä lisänä siihen onkin se kun seuraa miten luonnon tuhoamista tuetaan.

Mutta mitäs siitä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä näitä kysymyksiä on syytä nostaa esille. Suomi on sotien jälkeen nostettu jaloilleen, osittain sivuuttamalla ympäristökysymyksiä. Nyt ei enää voida jatkaa samaan malliin ja parempaan suuntaan on jo mentykin viime vuosikymmeninä.

Edelleen vähätellään ympäristön turmelemista, meluun liittyviä haittoja. http://file.scirp.org/pdf/JSS_2017051215094725.pdf

Suomessa on maailman puhtain ilma. Sydän- ja keuhkosairaudet sysätään ilmansaasteiden piikkiin, vaikka tosiasiassa ne ovat saaneet alkunsa liiallisesta melusta.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Ihmisen pahoinvointi ei kiinnosta ympäristöviranomaisia johtuipa se mistä hyvänsä.
Toivottavasti ilman laatu säilyy näinkin, kävin Islannissa työmatkalla kyllä ilman laatu oli siellä vielä parempi kuin Suomessa.
Esimerkkinä niinkin tavallinen asia kuin jäteöljyt.
Puunkorjuu/metsäteollisuus käyttää joka vuosi noin 5 miljoonaa litraa jäteöljyjä sellaiseen voiteluun jotka kaikki menee maahan ja vesistöihin, myös maataloudessa käytetään jäteöljyjä kohteissa joista öljy valuu maahan, siitä ihmisten ja eläinten ravintoketjuun viljelipä mitä hyvänsä.
Näiden myrkylliset öljyhöyryt aiheuttaa päänsärkyä ja pahoinvointia sekä voi aiheuttaa altistumista ja vakavia hengityselin sairauksia.
Myös kaikkea saa polttaa mikä palaa ilman edes pitkää piippua puhumattakaan puhdistuslaitteista, yksikin asiakas moitti että huono poltin kun lateksimaali ei pala ?!

Toimituksen poiminnat