lassinpalsta

Kevytyrittäminen

 

Kevyt yrittämisen palkkalaskuri antaa hyvän kuvan yrittäjäksi aikoville miten pitää toimia että jonkun verran saisi rahaa omaan käyttöön.

Käytin laskurissa omaa ennakonpidätys prosenttia, se tietysti jonkun verran vaihtelee eri ihmisillä mutta hyvin tästä esimerkistä näkee missä mennään.

Kun työnantajalle lähetetään 12.400,00 € lasku työntekijän (kevytyrittäjän) tilille tulee 2658,56, tässä oli huomioitu aloittavan yrittäjän alennus yel- maksusta, kun se poistuu tilille tulee 2008,56 €.

Poliittisten puolueiden kannatusluvuista päätellen seuraava hallitus nostaa työnantajan  veroja ja kuluja, vielähän siinä on vähän varaa mutta onko niitä yrittäjiä sitten enää vai onko se tarkoituskin ettei ole ?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Nyt olet laskenut jotain väärin tai sitten tulit leuhkimaan kevytyrittäjälle epätyypillisen suurella veroprosentillasi.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Laskuri sen laski, kokeile omallasi.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kokeilin ukko.fi laskurilla. Palvelumaksuihin menee iso siivu ja se ei ota huomioon, että lopullisessa verotuksessa YEL- ja palvelumaksut saa vähentää. Lisäksi sinulla on isotuloisen veroprosentti.

Köyhä yrittäjä, joka hoitaa oman kirjanpitonsa selviää noin 50% verotuksella, mikä sekin on liikaa. Niinpä verosuunnittelua pitää tehdä lisää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Köyhä yrittäjä, joka hoitaa oman kirjanpitonsa selviää noin 50% verotuksella

Miksi yrittäjän pitää olla köyhä?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #4

"Miksi yrittäjän pitää olla köyhä?"

Nyt puhuttiin kevytyrittäjistä ja ne on tyypillisesti köyhiä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

Mutta miksi he ovat tyypillisesti köyhiä? Et vastannut kysymykseen vaan yleistät kyvytyrittäjät köyhiksi. Minusta moni kevytyrittäjä on rikkaan puolison harrastava puolisko. Eli hyvä toimeentulo puolison kautta antaa mahdollisuuden yrittää ns vasemmalla kädellä, ei ole kate pääasia vaan ajan ikävän karkoitus.

Hän ei ole köyhä, vaikka yritys ei tuota juuri mitään. Se miksi yrittäjän veroaste on yli 50% ei myöskään ole olankohautuksen paikka.

Verrataan vaikka Suvi Lindénin toimintaa, pidetään tase sillä tasolla, että ei menetetä eläke-etuuksia, Suvia ei kuitenkaan köyhänä voida pitää.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Maksut on maksettava kuitenkin kuukausittain, ei sitä kannata kadehtia eikä se tarkoita aina että on rikas vaikka maksaa paljon veroja.
Kun otetaan myös kaikki alv:t huomioon kyllä verotus ym. palkan lisäkulut on tapissaan, esim. palkkoja ei saa vähentää arvonlisäverossa.

Toimituksen poiminnat