lassinpalsta

koronkiskonta

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005787350.html

Aokoinaan laitettiin miljoonia maksanut työryhmä tekemään melututkimusta, tulos oli että pihan puolella on vähempi melua kuin kadun puolella.

Orpo on kuulemma pannut työryhmän pohtimaan mistä ylivelkaantumisen raju kasvu johtuu.

Ennen koronkiskonta oli rikos, nykyisin se on laillista toimintaa, jutusta selviää että korko kattoa ei käytännössä ole, satojen ja tuhansien prosenttien korot on hyväksyttäviä meidän päättäjien mielestä.

Kun normaali korko on 1-3 %  jo yli 10 % :n korko kyllä pitäisi olla rangaistavaa.

Veron keräämisestäkään valtiolle ei ole kyse koska nämä yritykset toimii pääosin veroparatiiseista käsin.

Mitä tarkemmin tutkitaan sitä enemmän myös todennäköisesti löytyisi mitä erilaisempia korruption muotoja, pelkään pahoin että siihen ei työryhmän aika riitä.

Minä kun vein työntekijän tilille 1000 euroa tehtiin kuulustelupöytäkirjat mistä olen saanut rahat, ihmisten tulevaisuuden tuhoaminen luottomerkinnöillä ja elinikäisellä velkavankeudella on suositeltavaa, haloo, missä ihmeessä me mennään??

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Koronkiskonta on siksi salllittua koska es.YKSITYISTETTY sos.-ja terveydenhoito tarvitsee näitä ulkolaisia pankkeja jotka osamaksulla tarjoavat palvelujaan sosiaali ja terveydenhoidossa.Lääkärikeskus,Attendo jne.jne.Kun vippafirma ferratumin omistaja on kokoomuslaisten kaveri EK puikoissa istunut ja kun näiden omat intressit ovat yksityistämisessä niin siksi.Keskusta-kokoomushallituksen aikana kornkiskonnasta tehtiin sallittua.

POSTI jonka kautta saa kornkiskontalainaa vippifirmasta ja sadat muut alan toimijat.Nämä samat pankit joiden osamaksuja sos-terveydenhoidossa tarjoillaan ovat taas firmoissa YKSITYISLAINOJA tarjoilemassa korkojen taso onkin sitten siellä yli 50% -220% jne.jne.vain taivas on rajana KOSKA suomessa näihin ei voi puuttua edes lain keinoin.Kuluttaja-asiamiehelle ynm.on turha valittaa koska suomen hallitus EI halua ,eikä halunnut estää tätä laillistettua rosvousta eli koronkiskontaa.

Ainoa on ollut Osmo Soinivaara jota asia on edes kiinnostanut ja joka mietti koronkiskonnan kriminalisoimista uudelleen. Vanhasen hallituksen ajoista koronkiskontaa on saanut harjoittaa,muistakseni ,mutta ainakin se on näiden puolueiden ihannetila,ja tukee veronmaksajien rahojen kuppaamista koska suurin osa koronkiskonnan kohteista tulee toimeentulotuen asiakkaaksi jolloin suomalaiset maksavat näiden koronkiskontafirmojen ynm.omistamien perintätoimistojen ylisuuret maksuvaatimukset ja ulosotossa olevien myös.

Mistään satasen vipeistä ei velkaantuminen johdu vaan tästä sallitusta koronkiskonnasta joka mahdollistaa kaikenkarvaiset tililuotot,joustoluotot,"lainat",vipit 6-12 kk.maksujaksoilla jolloin korko saadaan taas kiskottua asiakkaalta,hallitushan EI halunnut korkokattoa kuin 100-jne.pikkuvippeihin ja nämä saivatkin lainsuojan koronkiskontaan koska 2000 lainoja ,tililuottaja,joustoluottoja eivät koske nämä leikkikatot jotka silmälumeeksi tehtiin ja joilla SAA KORKOA KISKOA KUITENKIN SEN 50% .

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Niimpä, ja entäs jos maksu viivästyy.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Mitä "asiantuntijoita"veronmaksajien rahoilla tähän enää LISÄÄ tarvitaan,kun näiden "tutkimuksia"ja kaikenmaailman hutkimuksia on tehtailtu jo sadoittain milloin kenenkin toimesta.SUURI osa suomalaisista on ihan itse ASIANTUNTIJA oikein KOKEMUSASIANTUNTIJA jolla on enemmän tietoa ja kokemusta ihan sieltä OIKEASTA elämästä näissäkin asioissa.

Hallitus ja sen edustajat ovat vaan tajunneet suomalaisten KATEUDEN JA PAHANSUOPAISUUDEN jota on helppo hyödyntää politiikassa ja sen että suomalainen häpeää köyhyyttään tai maksuvaikeuksiaan ja sen että nämä perässähiihtelijät ovat se lauma johon kannattaa panostaa mielipidevaikuttamisen keinoilla median kautta.

Millähän tavalla työttömät ynm.tukien avulla elävä osa ihmisistä se miljoona köyhää suurinpiirtein kuvittelevat hallituksessa olevan keskustan tai kokoomuksen heidän asioitaan ajavan?Näiden puolueiden edunvalvonta kohdistuu omien ent.suojatyöpaikkalaisten eläkeläisiin ,varakkaisiin sellaisiin,hyviä maataloustukia saaviin mm.keskustan kansanedustajien muhkeat rahat Tiilikainen oli siellä kärjessä vielä jokin aika sitten,kuten nallekin ja muut miljonäärit,rikkaiden verohelpotuksiin,YKSITYISTÄMISEEN ,SUOMALAISTEN KANSALLISOMAISUUDEN MYYMISEEN jne.jne.

Kokoomuksen heikkomman aineksen natsityyliset luokittelut ja keskustan "tukien avulla elävät kantasuomalaiset pummit joiden elämistä me emme enää halua tukea,he eivät tarvitse mitään"uskovaisten kannattajajoukot.

Valtakunnanvoudinviraston tilaston mukaan ulosottoon päätyi viime vuonna lähes 400 000 rästiin jäänyttä laskua. Hoitamattomista maksuista SUURI osa eli liki kolmannes on sairaala- ja laitoshoitomaksuja. Hammashoito- ja terveyskeskusmaksuja päätyy ulosottoon 70 000 kumpiakin, kertoi Helsingin Sanomat eilen.

Mitenkäs tässä näin on päässyt käymään, vaikka perustuslaki takaa jokaiselle sosiaali- ja terveyspalvelut? Maksukyvyttömyys ei saa olla este näiden palvelujen saamiselle.

Syitä on monta, ja ensimmäisenä lehtikin mainitsee Sipilän hallituksen mahdollistaman 27,5 prosentin korotuksen asiakasmaksuihin. Monet kunnat käyttivät mahdollisuutta täysimääräisesti, eikä köyhimmillä enää ole varaa maksaa näistä välttämättömistä palveluista.

Laskuista yhä suurempi osa päätyy yhteiskunnan maksettavaksi toimeentulotukena. Kunnat ovat unohtaneet, että asiakasmaksulain mukaan ne voisivat jättää maksut perimättä kaikkein köyhimmiltä. Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain 11 § sanoo näin:Sosiaalihuollon palveluista määrätty maksu ja terveydenhuollon palveluista henkilön maksukyvyn mukaan määrätty maksu on jätettävä perimättä tai sitä on alennettava siltä osin kuin maksun periminen vaarantaa henkilön tai perheen toimeentulon edellytyksiä tai henkilön lakisääteisen elatusvelvollisuuden toteuttamistahttps://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2017/09/19/tuhkatkin-pesasta/.

Suomessa eivät pienituloiset saa pankista lainaa joten joutuvat ihan siksikin koronkiskojien palveluihin turvautumaan ja kuten suomessa:perheille ei anneta lainmukaisia tukia joten he joutuvat turvautumaan koronkiskojien palveluihin ruokaa ja vuokran maksua,ihan elämisen tarpeisiin.Suomessa huostaanotetaan LAINVASTAISESTI KÖYHYYDEN TAKIA lapsia yli 40% huostaamisista on tehty siis laittoman syyn takia ja monet perheet eivät ole saaneet tai saa toimeentulotukea vaikka ovat siihen oikeutettuja.mm.äiti joka haki lapselleen toimeentulotukea harrastukseen sai HUOSTAAMISPÄÄTÖKSEN ja näitä on useita.Onko syy se etteivät sosiaalialan viranomaiset tunne eivätkä osaa lakeja tai se etteivät ne nykyään osaa niitä KELAssakaan?Ilmeisesti kyllä,ja tottakai ennen 2017 huostamafian tehtailemat lastensuojeluilmoitukset toimeentulotuki asiakkaista.Oikein AUTOMAATIO jolla saivat asiakaskuntaa lisää itselleen ja huostaanottoja kunnissa.

HALITUS on siis se syypää ja kaiken alku ja juuri,eivät 100 vipit ,NIIHIN EI KAADU KUKAAN VAAN HALLITUKSEN SALLIMA KORONKISKOTAFIRMOJEN JA PANKKIEN RELLESTÄMINEN SUOMESSA.Aikoinaan vihreiden kansanedustaja olikin ainoa joka olisi halunnut suomeen takaisin koronkiskonnan kieltävän lain ja RAJAT KORONKISKONALLE,EI HALUNNUT KESKUSTA JA KOKOOMUSLAISET KOSKA YKSITYISTÄMISEEN KULUU VAPAUS TÄSSÄKIN.Postista muuten saa tv:n mukaankin korokeakorkoista "lainaa"vippifirma gredit24 antaa kun vaan hakee.Näytteliöiden mainostamat korkeakorkoiset lainat -tililuotot irtoaa myös FERRATUMILTA ,ja nettikaupoista saa ostaa tilille 2000% korolla joten katsokaa peiliin "asinatuntijoidenne kanssa!

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ei ole enää Jeesusta, joka ruoskisi koronkiskojat verille.

Nykyiset koronkiskojat sen sijaan maksavat verirahoja jeesustelijoille.

Koronkiskonta on saatettu rikoslain 36 luvun 6§ alle, jossa puhutaan vain kiskonnasta:
"Joka käyttämällä hyväksi toisen taloudellista tai muuta ahdinkoa, riippuvaista asemaa, ymmärtämättömyyttä tai ajattelemattomuutta jonkin sopimuksen tai muun oikeustoimen yhteydessä hankkii tai edustaa itselleen tai toiselle taloudellista etua, joka on selvästi epäsuhteessa vastikkeeseen, on tuomittava kiskonnasta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

Pykälä on sen verran epämääräinen, että sen alla voi laillisesti nostaa melkoisen korkeitakin korkoja ja kuluja, ilman että asiassa edes harkittaisiin esitutkinnan aloittamista.

Luotottaja, käytännössä pikavippaaja, voi laittaa lainasumman päälle aluksi koron, joka voi olla useita kymmeniä prosentteja pääomalle. Tämän päälle tilinavausmaksun, joka voi olla satasia, tilinhoitopalkkiot, jotka ovat normaalisti alle kympin/kk sekä luoton perustamispalkkion, joka taas voi olla satasia.

Nämä yhteensä voivat nostaa todellisen koron yli 100% pääomasta.

Vippaajan rahantarve on yleensä sitä luokkaa, ettei hän välitä sivukuluista, kunhan vain saa rahaa lainaksi.

Vipattu tonni voi härskeimmillään viiden vuoden maksuajalla olla jopa 5000 euroa.

Wanhaan hyvään aikaan moinen luotottaja luki itse tiilenpäitä.

Pekka Pylkkönen

Tossa pitäisi erotella toimintaa vähän tarkemmin. Joku 50€ vippi kuukaudeksi voi kyllä tulla jollekin tarpeeksi. Jos siitä maksaa kympin korkoa, sillä ei vielä kummoista bisnestä tehdä. Kuitenkin se bisneksen pyörittäminenkin maksaa. Kymppi ei tuossa tilanteessa ole paha, vaikka kuluttajasuojalain mukainen todellinen vuosikorko on satoja prosentteja. Ongelmat muodostuvat vipeistä jotka jäävät maksamatta; satojen prosenttien korkoja kertyy pitkältä ajalta ja summa kasvaa nopeasti valtavaksi.

Kymmenen prosentin katto tarkoittaa sitä että osa niistäkin jotka pystyvät maksamaan luottonsa takaisin, jää ilman luottoa. Vakuudettomalle luotolle se on aika normaali korkotaso.

Toki luotottajien vastuuta on syytä kasvattaa. Positiivinen luottorekisteri olisi tähän hyvä työkalu.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Hs:n jutusta saa sen käsityksen että vipin antajakin haluaisi positiivisen luottorekisterin, sen nyt luulisi ainakin olevan helppo toteuttaa jos kerran vippaustoimintaa halutaan toteuttaa tällä tavalla, pitäisi myös olla selvä lainsäädäntö, nykyisin kun ihmisille on jokapaikassa rahaa vaativia ongenkoukkuja, pelihimot sun muut himot joihin vippijutut liittyy oleellisesti.

Pekka Pylkkönen

Eu-säätelyllä rahapeliyhtiöt pitäisi velvoittaa ylläpitämään yhteistä pelikieltorekisteriä. Yhdellä merkinnällä estettäisiin kaikki uhkapelaaminen. Sama juttu voisi toimia kaiken rahoitustoiminnan osalta. Yhdellä kiellolla ihminen tekisi vippaamisen itselleen mahdottomaksi - kansainvälisesti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vapaan kilpailun lainatarjonnassa jokainen voi valita sellaisen lainan kuin haluaa. Jos ei saa matalakorkoista lainaa, niin lienee riskiasiakas, jolloin korokotasokin luonnollisesti on korkeampi. Ketään ei pakoteta ottamaan korkeakorkoisia lainoja.

Toimituksen poiminnat