lassinpalsta

Kummallinen ajattelu

Kummallinen ajattelu

 

Suomi on hyvä maa Suomalaisille sanoi aikoinaan yksi kenraali, kuitenkin vaalien alla ei oikein hurmaa lupaukset ”ehkä saat joskus satasen”, siispä otetaan eräs negatiivinen asia esiin.

Erään kaupungin valtuusto teki päätöksen että vanhuksilta lihan syöntiä vähennetään, yhden kaupungin valtuuston joukossa on ihmisiä jotka ajattelee kummallisesti ja luulee että ihmistä voi säätää kuin nappulasta kääntäisi, ei voi, radiota voi nappulasta kääntää isommalle ja pienemmälle tai vaihtaa asemaa, ei ihmisen elinikäisiä ruokatottumuksia voi vaihtaa sormia napsauttamalla.

Kun vanhusten hoitoa ja lääkkeitä jo priorisoidaan ja muutenkin vähäistä ravinnon saantia, johtuipa se itsestä tai ympäristöstä, rajoitetaan, ollaan jo lähellä sitä lopullista ratkaisua.

Mahdollisimman nopea kuolemahan siinä onkin se tavoite niinkuin eräässä hoitolaitoksessa alkoi tapahtua, niitä tutkitaan ja mitä todennäköisemmin siinäkin tullaan toteamaan että terveellisimmät elintavat oli tarkoituksena niinkuin lihan syönnin rajoituksessakin kuulemma on.

Jos heimon jäsenen kuolema parantaa heimon asemaa ei kun nirri pois, näinhän se menee.

Koko sosiaalitoimi on noin yksi neljäsosa (1/4) valtion budjetista ja vanhusten hoito pieni osa siitä.

Vaikka koko valtion osuus sairasvakuutuksesta 2,4 miljardia laskettaisiin vanhusten hoitoon se olisi noin 1/23 osa budjetista.

Se ainakin kuuluu primääritalouteen ja elämälle välttämättömästä ei saa leikata missään olosuhteissa.

Kuitenkin siitä ollaan yleensä ensimmäisenä leikkaamassa, sekin kummallista ajattelua, johtuneeko siitä että siellä on puolustautuminen heikointa.

Sekundääri ja tertiääritalouteen jää 22/23 osaa budjetista josta kyllä voidaan leikata jos kerran leikata pitää.

Jokin aika sitten oli lehdessä että mummoilta ja ukoilta otettiin iltakahvilta pullapalat pois kun se sen valtuuston mielestä tuli liian kalliiksi.

Voi jestas sentään, vielä nämä päättäjät kehtaa tulla irvistelemään ihmisten keskelle ja kehtaavathan ne varsinkin vaalien alla.

Kyllä vanhuksia vedetään kölin alta härskisti, ei sillä väliä onko hoito yksityistä tai yhteiskunnan, säännöt ja vastuut pitää olla selvät jos pullapalanenkin puuttuu sakko pitää olla vaikkapa vuosiliikevaihdon kokoinen silloin luulisi pullapalaset olevan niinkuin on sovittu, tämä on esimerkki ei ehdotus.

Kun tähän lisätään vielä se että kun, varsinkin muualta tulleita ja omatkin siinä siivellä, murhaajia ja lasten raiskaajia käsitellään hellästi ettei vain heille tulisi paha mieli tai eivät peräti loukkaantuisi.

Jos näin ei natsien, skinien ja muiden äärijärjestöjen kannatus kasva niin ei sitten millään.

Olisikohan näillä kummallisesti ajattelevilla peiliin katsomisen paikka ?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat