lassinpalsta

Osinko

Osinko.

Hallitus neuvotteluissa ollaan mitä todennäköisemmin neuvottelemassa listaamattomien yritysten ”verottomien” ??? osinkojen veron nostamisesta.

Mistä löytäisin sen verottoman osingon, ei sitä mistään löydy.

Ilman voitollista tilinpäätöstä vapaata pääomaa ei synny.

Arvonlisävero maksetaan kotimaan hommissa oston ja myynnin erotuksesta,

myös yhteisövero maksetaan ennen osingon jakoa.

Jos sitä vapaata pääomaa on saatu kerättyä, siitä 8 prosenttia voit nostaa osinkoa 7,5 prosentin verolla, siis ei verottomana.

On aivan turha yhden henkilön tai kymmanen henkilön yhtiössä jeesustella siitä että arvonlisävero kuuluu hintaan, yhteisövero tulokseen ja osingonjako pääoma siirtoihin, 24+20+7,5 = 51,5 %, tällä kaavalla ne eurot tililtä kuitenkin häipyy vastaanottajana verohallinto.

Jos ottaa ylimääräistä osinkoa se määräytyy pidätysprosentin mukaan esimerkiksi 24+20+40 = 84%.

Joku oikein vasemman jalan kantakävelijä tietenkin vääntää vaikka mitä mutta näin ne eurot kuitenkin verottajalle siirtyy.

Yleisesti mielletään että vero on osa jostain, yritysten verotuksessa seilataan sellaisilla vesillä että kun muutkin verot ja veroluontoiset maksut otetaan huomioon vero on ehdottomasti väärä sana näille maksuille.

Onko yrittäjän maksun nimi yhteiskunnalle suojelumaksu, jatkuva korvaus veronumerosta tai mikä hyvänsä, vero sana on väärä, se pitää muuttaa.

Verrataan vaikka siihen että myydään yhden tunnin työ, työpalkka on 20 €, kun huomioidaan työajan lyhennykset lomat ym.kulut pitää olla vähintään toinen tunnin palkka, valtio haluaa vaikkapa kahden tunnin palkan ja pitöisihän sitä yksi tunti korkoja, vuokria, lainanlyhennyksiä ja yritysvoittoakin saada.

20 € homma maksaa nyt vähintään satasen mutta ei huolta hintaanhan se pannaan, pannaan samantien valtiolle seitsemän tunnin palkka, eihän se 20 € homman hinta ole vielä kuin kaksi sataa, no se että ostaako sitä kukaan ei huoleta pätkääkään, sehän on yrittäjän päänsärky.

Hyvä vaan jos toiminta loppuisi, päästään jakamaan uusia tukia ja avustuksia ja rakentamaan Kermalla Kuorrutettua Kolhoosia (KKK).

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vaikka Lauri tämän kuinka kauniisti kertoo, ei se mene poliittiseen jakeluun perille. Tästä asiasta demarit eivät tolkkua, ja keskustelu osinkoverotuksen tiimoilla jatkuu maailman tappiin saakka.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Näinhän se on mutta piti panna jotain kun on niin vähän k.o.aiheesta kirjoitettu, toivottavasti kirjanoppineet kirjoittaisivat miten yhteiskunta on syntynyt, ruokavarastojen vahtimisesta alkaen ja mikä on nyky yhteiskunnan tarkoitus.
Jotenkin tuntuu siltä ettei se ole tai ei saisi olla yhteisten (veronmaksajien) rahojen varastaminen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hienoinen ajatusvääristymä on pitää "veronmakasjien" rahoja pelkästään palkansaajien verovarojen summana. Eikä yrittäjillä ole oikeutta sanoa mielipidettään veronmaksajina?

Toimituksen poiminnat