Osinko

Osinko.

Hallitus neuvotteluissa ollaan mitä todennäköisemmin neuvottelemassa listaamattomien yritysten ”verottomien” ??? osinkojen veron nostamisesta.

Mistä löytäisin sen verottoman osingon, ei sitä mistään löydy.

Ilman voitollista tilinpäätöstä vapaata pääomaa ei synny.

Arvonlisävero maksetaan kotimaan hommissa oston ja myynnin erotuksesta,

myös yhteisövero maksetaan ennen osingon jakoa.

Jos sitä vapaata pääomaa on saatu kerättyä, siitä 8 prosenttia voit nostaa osinkoa 7,5 prosentin verolla, siis ei verottomana.

On aivan turha yhden henkilön tai kymmanen henkilön yhtiössä jeesustella siitä että arvonlisävero kuuluu hintaan, yhteisövero tulokseen ja osingonjako pääoma siirtoihin, 24+20+7,5 = 51,5 %, tällä kaavalla ne eurot tililtä kuitenkin häipyy vastaanottajana verohallinto.

Jos ottaa ylimääräistä osinkoa se määräytyy pidätysprosentin mukaan esimerkiksi 24+20+40 = 84%.

Joku oikein vasemman jalan kantakävelijä tietenkin vääntää vaikka mitä mutta näin ne eurot kuitenkin verottajalle siirtyy.

Yleisesti mielletään että vero on osa jostain, yritysten verotuksessa seilataan sellaisilla vesillä että kun muutkin verot ja veroluontoiset maksut otetaan huomioon vero on ehdottomasti väärä sana näille maksuille.

Onko yrittäjän maksun nimi yhteiskunnalle suojelumaksu, jatkuva korvaus veronumerosta tai mikä hyvänsä, vero sana on väärä, se pitää muuttaa.

Verrataan vaikka siihen että myydään yhden tunnin työ, työpalkka on 20 €, kun huomioidaan työajan lyhennykset lomat ym.kulut pitää olla vähintään toinen tunnin palkka, valtio haluaa vaikkapa kahden tunnin palkan ja pitöisihän sitä yksi tunti korkoja, vuokria, lainanlyhennyksiä ja yritysvoittoakin saada.

20 € homma maksaa nyt vähintään satasen mutta ei huolta hintaanhan se pannaan, pannaan samantien valtiolle seitsemän tunnin palkka, eihän se 20 € homman hinta ole vielä kuin kaksi sataa, no se että ostaako sitä kukaan ei huoleta pätkääkään, sehän on yrittäjän päänsärky.

Hyvä vaan jos toiminta loppuisi, päästään jakamaan uusia tukia ja avustuksia ja rakentamaan Kermalla Kuorrutettua Kolhoosia (KKK).

 

 

lassinpalsta
Loimaa

Vanhoihin moottoripyöriin hurahtanut ukko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu